De 'bootjes'

luxe Sloep 525 (vaarbewijs niet nodig)

Een ‘Bootje bij Loetje’-sloep is niet zomaar een bootje. Het zijn ZuidWesterSloepen van ruim 5 meter. Robuuste aluminium sloepen, voorzien van een moderne elektrische motor en een zeer krachtig accupakket. Speciaal voor het gebruik op de Reeuwijkse Plassen hebben de sloepen een iets lager boeiboord, waardoor er, zonder bruggen op te halen, onder de meeste bruggen door gevaren kan worden.

Superstil varen, je hoort het water tegen de boot klotsen.

Al onze 12 stoere en robuuste sloepen worden elektrisch aangedreven.
Niet alleen goed voor het milieu maar ook voor een zalig rustige vaarbeleving, verlost van het gebonk en gebrul van verbrandingsmotoren.
Het accupakket krijgt voeding vanaf de zonnepanelen die op het restaurant van Loetje aanwezig zijn.

De sloepen van Bootje bij loetje zijn niet zomaar sloepen maar bieden een Comfortabele rondzit met 7 cm dikke zit en rugkussens 

Technische informatie
Vaarbewijs is niet nodig voor de huur van onze sloepen
Maximale snelheid begrenst tot 7 km per uur
(Zit-)comfort 7cm dikke zit en rugkussens (zie onderstaande afbeelding)
Maximaal 7 personen van 0 tot 103 jaar)
Lengte 525 cm
Breedte 200 cm
Doorvaarthoogte 80-90 cm hierdoor kunt u elke Reeuwijkse bezoeken zonder dat de bruggen geopend dienen te worden.
Bergruimte onder voor- en achterbank
Slechter ter been dan helpen de handige in- en uitstaptreden.

U krijgt voor aanvang vaartocht een informatiemap bestaande uit: een overzicht van de Reeuwijkse plassen (plattegrond), vaarverbindingen, regels varen op de Reeuwijkse plassen en een checklist hierop staan de aanwezige materialen en de kwaliteit hiervan vermeld. De sloepen worden samen met de huurder gecontroleerd.

Wij weten zeker dat u zult genieten van de luxe sloepen en de omgeving!

Extra’s: gemak dient de mens

Al onze ‘Loetjes’ zijn uitgerust met een volledig kussenpakket, voldoende landvasten (lijnen) en per boot 4 stootwillen of fenders (stootkussens). De aluminium sloepen zijn rondom voorzien van een kunststof stootrand.

Bij het overhandigen van de sleutel van uw ‘Loetje’ ontvangt u ook onze overzichtelijke vaarkaart.

Nieuw in 2024 verhuur van Sup, kano en waterfietsen

 

 

Extra’s: gemak dient de mens

Al onze ‘Loetjes’ zijn uitgerust met een volledig kussenpakket, voldoende landvasten (lijnen) en per boot 4 stootwillen of fenders (stootkussens). De aluminium sloepen zijn rondom voorzien van een kunststof stootrand.

Bij het overhandigen van de sleutel van uw ‘Loetje’ ontvangt u ook onze overzichtelijke vaarkaart.
 

Nog meer extra’s

Uiteraard gaat veiligheid boven alles. Daarom heeft 'Bootje bij Loetje' ook drijfvesten te huur. De Drijfvesten kunt u passen op de Lucassenlaan 1, 2811hl, te Reeuwijk. Huurprijs is € 4,50 per stuk 

Ook verzorgen boot/ sloep transport van en naar de stalling kosten zijn .Start tarief € 35,00 en € 1,50 per gereden kilometer  

Elektrisch varen is veel stiller dan varen met een boot met een brandstofmotor en het geeft geen uitlaatgassen af, waardoor het een milieuvriendelijke optie is. Dit betekent dat u kunt genieten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over vervuiling en lawaai.
De Reeuwijkse plassen zijn ontstaan als gevolg van de turfwinning in het gebied. De rechthoekige vormen van de plassen zijn een gevolg van de verkavelingsgrenzen uit de tijd voor de ‘Grote Ontginning’.

De Reeuwijkse Plassen bieden een uniek landschap van water, rietvelden en moerasbossen en zijn een populaire bestemming voor watersporters en natuurliefhebbers. De Reeuwijkse Plassen zijn onderdeel van het Groene Hart, een gebied dat bekend staat om zijn groene landschap, historische dorpen en steden en de vele mogelijkheden voor recreatie. Reeuwijk is een belangrijk onderdeel van dit gebied en biedt een unieke combinatie van natuur, cultuur en recreatie.

1

Wij zijn gevestigd aan de Elfhoevenplas, Lucassenlaan 1-5 op de fiets en of auto vanaf landal 10 minuten, 

Omgeving
Landal De Reeuwijkse Plassen ligt midden in het Groene Hart, tussen de poldersloten, het wuivende riet en karakteristieke boerderijen. 
Met al het groen om je heen vergeet je bijna dat je in de Randstad zit. 
De ideale uitvalsbasis voor watersport op de Reeuwijkse Plassen of een uitstapje naar Gouda, Utrecht, Den Haag of Rotterdam.

De Reeuwijkse Plassen

Denk je aan de Reeuwijkse Plassen, dan denk je aan vaarplezier. Maar de plassen hebben heel wat meer te bieden. Tussen de waterwegen en meren door loop je over smalle weggetjes en spot je vogels.                            Rond het water ervaar je het polderland met rietkragen, dijken en boerenweggetjes.

Ik vond het superleuk om Reeuwijk een keer van de andere kant te zien. Je herkent de plekken wel maar op deze manier beleef je de plassen echt op een andere manier.
Marcel van den Brink
Ik woon al 25 jaar in Reeuwijk maar wist echt niet dat het plassengebied zo mooi en vooral zo groot is. Wat een prachtig relaxmiddagje gewoon bij ons 'om de hoek'!
Miriam de Haan
Met vrienden een dagje varen. Dit pakte boven verwachting leuk uit. Wat een mooie, nee wat een fantastische omgeving. En een fijne boot. Dikke aanrader!
Willem

Bootje bij Loetje | Ontwerp & realisatie Kjoew & De Goudse Wolf

Bootje bij Loetje
Ontwerp & realisatie Kjoew & De Goudse Wolf