Veelgestelde vragen

Wat is de minimumleeftijd om een luxe sloep te huren/besturen?

In verband met verzekeringsvoorwaarden is het huren (en ook het besturen) van een 'Bootje bij Loetje'-sloep alleen toegestaan voor personen vanaf 18 jaar. Het besturen door een 'schipper' van jongere leeftijd mag alleen onder adequate supervisie van een volwassene/huurder. De huurder is daarbij eindverantwoordelijk.

Hoe werkt het reserveren?

We hebben het eenvoudig gehouden. Op de 'een bootje huren'-pagina kunt u direct een 'Loetje' huren. U kiest een datum, daarna kiest u één van de arrangementen en u selecteert een 'Bootje van Loetje', dat op het door u gewenste tijdstip beschikbaar is. Om het nog fijner te maken hebben we 4 verschillende aanvangstijden voor onze arrangementen (op het hele uur en op elk kwartier). Kijk op onze verhuurpagina voor een actueel overzicht van de beschikbaarheid.

U rekent uw 'bootje' direct af via ons online-reserveringssysteem (via Ideal). Dit kan tot 2 uur voor het gekozen tijdstip of neem contact op Tel: +31620037766 /+31638005973. Wenst u vanaf het terras van loetje reserveren dat is uiteraard mogelijk. Bel dan 0638005973 / 31620037766 er is dan een mogelijkheid tot betalen via een betaallink.

Huur-garantie kunnen wij u bieden, indien er een boeking plaats vindt via ons online-boekingsysteem en bij een volledige vooruitbetaling. Kunt u de boeking/betaling niet via onze website voltooien dan heeft u ook de optie om dit op locatie te voldoen. We kunnen dan helaas niet garanderen dat er op het gewenste moment bootje(s) beschikbaar zijn. Dit wordt bij aankomst gecontroleerd en indien er plek is kunt u het bootje huren en genieten van een prachtige vaartocht.

Onze bootjes zijn geleverd per mei 2023 en deze krijgen regelmatig onderhoud en voor en na elke verhuurperiode vindt er een schouw plaats. 

reserveer online

Bij aankomst krijgt u van de 'Bootje bij Loetje'-medewerker een instructie en een duidelijke vaarkaart met daarop alle Reeuwijkse Plassen.
Op dat moment kunt u ook de eventueel benodigde zwemvesten huren en betaalt u de borg voor uw 'Loetje(s)' (pinnen is mogelijk).

De borg bedraagt € 150,00 en deze ontvangt u, na controle, bij terugkomst retour  *

* (Eventuele schade of langere vaartijd wordt met het borgbedrag verrekend)

 

Het is niet mogelijk om via ons bij restaurant loetje een tafel te reserveren. Hiervoor verwijzen wij u graag naar onderstaande link.

https://www.loetje.nl/nl/locaties/reeuwijk/

 

Ik moet borg betalen, wanneer krijg ik dat weer terug?

Wij controleren zowel bij vertrek als ook bij de terugkomst of er geen schade aan de boot is. Als alles in orde is wordt uw borg de eerst volgende werkdag aan u teruggestort. Borg bedrag is € 150,00  eigen risico bij schade en of vermissing € 250,00

Is de schade hoger dan het borg bedrag dan zal de verhuurder u aanspakkelijk stellen voor het gehele bedrag.
 

borg € 150,00

 

Wat is de minimale huurperiode?

U kunt bij ons al voor 1 uur / 60 minuten een luxe stille sloep huren. (incl uitleg werking stille sloep)
Tijdbesteding, U kunt uitgaan dat u per (Reeuwijkse) plas 60 minuten doorbrengt. 
Vaartijd vanaf Loetje lucassenlaan 1, 2811hl, Reeuwijk naar Landal GreenParks Vakantiepark De Reeuwijkse Plassen, verlengde breevaart is 60 minuten

60 minuten huren

De prijzen van onze 'Bootjes'

Onze huur prijzen / standaardarrangementen

klik op onderstaande link

https://www.bootjebijloetje.nl/een-bootje-huren/
 

Langere huurperiodes en groepsarrangementen

Indien u speciale wensen heeft, de bootjes langer wilt huren of meerdere bootjes wilt huren, dan kunt u contact met ons opnemen en kunnen we u persoonlijk adviseren over de mogelijkheden.

Borg

Bij het huren van een bootje betaalt u een borg van € 150,00 die u, na controle, bij inlevering van uw luxe sloep retour ontvangt (eventuele schade of langere vaartijd wordt met het borgbedrag verrekend).

Annuleren van uw boeking

Tot 168 uur van te voren (7 dagen) kunt u uw boeking nog aanpassen of verplaatsen (kosteloos). Wij kunnen wijzigingen uitsluitend behandelen als deze per e-mail worden aangeleverd. Wij rekenen hiervoor de eventuele meer-/minderprijs van het nieuw gekozen arrangement en € 10,- administratiekosten welke in de vorm van een staffel stijgt.

Tot 168 uur / 7 dagen van te voren = € 10,- kosten

Tot 144 uur / 6 dagen van te voren = € 15,- kosten

Tot 120 uur / 5 dagen van te voren = € 20,- kosten

Tot 96 uur  / 4 dagen van te voren = € 25,- kosten

Tot 72 uur  / 3 dagen van te voren = € 30,- kosten

Tot 48 uur  / 2 dagen van te voren = € 35,- kosten

Tot 24 uur  /     1 dag van te voren = € 40,- kosten

In het hoogseizoen kunnen deze prijzen afwijken +50% 

Weersafhankelijk (omboeken kosteloos)

Vanaf windkracht 5 regio het groene hart
verwachting onweer bliksem/donder regio het groene hart
verwachting hagel regio het groene hart 
verwachting regen gedurende huurperiode 40%  regio het groene hart

 

 

Als de weersomstandigheden het varen belemmeren

Mocht het zo zijn dat er door extreme weersomstandigheden niet gevaren kan worden, dan zullen wij u zo spoedig mogelijk proberen te bereiken, dit geldt voor; 

harde wind vanaf windkracht 5 en/of onweer of regen. Wij behouden ons het recht voor, de reservering, in overleg te verplaatsen naar een andere datum. 

Dit geldt niet voor mot of miezerregen van bijvoorbeeld 2 mm per uur (huurperiode).

Voor het wijzigen van uw boeking in deze situatie, brengen wij hier geen administratiekosten voor in rekening.

 

 

Aantal personen per bootje?

Onze 'Loetjes' zijn lekker ruim! Vanwege de onze aansprakkelijk verzekering - CE-normering en de veiligheid houden wij echter aan dat er maximaal 7 personen (incl. kinderen/baby's) welkom zijn per bootje, voor een groter gezelschap kunt u natuurlijk extra Bootje(s) huren. 

Gezelschapdieren zijn welkom uiteraard dient u zelf te zorgen voor een badlakken waarop u huisvriend kan plaatsnemen. Uiteraard dient u ook de sloep schoon aan te leveren. Hondjes in tas tellen niet mee!

landal Vakantiepark De Reeuwijkse Plassen

Eflhoevenplas waarbij u direct toegang heeft tot de 12 Reeuwijkse plassen.

Wie naar het landal vakantiepark wenst te varen dient rekening te houden met een vaartocht van 1,5 uur (heen en terug) hierdoor mist u veel van de natuur en omgeving. Het is niet toegestaan om tussen de vakantie woningen door te varen. Het water is ondiep en ligt bij landal vol met takken en of stenen waardoor schade kan ontstaan. Daarom raden wij varen bij Landal de Reeuwijkse plassen af

Wij verhuren onze sloepen vanaf de Eflhoevenplas waarbij u direct toegang heeft tot de 12 Reeuwijkse plassen.

Wie naar het landal vakantiepark wenst te varen dient rekening te houden met een vaartocht van 1,5 uur (heen en terug) hierdoor mist u veel van de natuur en omgeving.

Vaarregels

 • Houd altijd rechts aan tijdens het varen. Professionele vaart (ook rondvaart) en door wind- of menskracht voortgestuwde vaartuigen (zeilboten, SUP’s, surfers, kano’s, roeiboten etc.) hebben altijd voorrang!
   
 • Over het algemeen mag men zwemmen in de Reeuwijkse Plassen. Zwemmen is enkel toegestaan vanaf een stijger, het is verboden vanuit de boot/ sloep te zwemmen. Voor de veiligheid dienen handen en benen binnenboord te houden. Landlijnen/ touwen/ vislijnen dienen ook binnen boord gehouden te worden. achter de boot/sloep mag u niets slepen ook geen luchtbedden.
   
 • Als u aan gaat meren, bijvoorbeeld in de thuishaven of ergens onderweg, maak dan altijd gebruik van de stootkussens en de lijnen. Dat is veilig en zorgt ervoor dat er geen schade aan de boot/sloep ontstaat.
   
 • 50 meter van de kant. Niet dichter dan 50 meter van de kant voor anker gaan of binnen 50 meter langs de oever varen, tenzij u op weg bent naar een aanlegplaats of bij of in een doorvaart.
   
 • Alleen zachte muziek is toegestaan, houd altijd rekening met de omgeving.
   
 • De snelheid van uw 'Loetje' is begrensd op de maximale vaarsnelheid die toegestaan is op de Reeuwijkse Plassen.

vaarregels :https://www.bodegraven-reeuwijk.nl/veilig-varen-doe-je-zo

Eten en drinken in de bootjes

U mag eten en drinken meenemen en nuttigen aan boord. Zorg er aan het eind van de vaartocht wel voor dat u alles weer netjes mee neemt en het bootje helemaal schoon overdraagt. Voor groepen is het mogelijk dat wij catering aanbieden tijdens de tocht. U kunt denken aan een onbebouwd eiland met drankjes en hapjes

Mag een hond mee in de boot?

Ja hoor, een hond mag mee aan boord. Zorg er wel voor dat u de sloep bij inlevering weer netjes en schoon achterlaat. Neem zelf een grote handdoek mee waar de hond op kan zitten. U dient de hond wel aangelijnd te houden tijdens de gehele vaartocht.

middel en grote honden tellen mee in de telling van maximaal 7 personen (hondjes in tas tellen niet mee)

hond aan boord

Kussens en toebehoren

Al onze ‘bootjes’ zijn uitgerust met een volledig kussenpakket 7 cm dik (5 rol- en 6 zitkussens), 3 landvasten (lijnen) en per boot 4 stootwillen of fenders (stootkussens). De sloepen zijn rondom voorzien van een kunststof stootrand.

Bij het overhandigen van de sleutel van uw ‘Loetje’ ontvangt u ook een overzichtelijke vaarkaart / plattegrond van het gebied.

Hebben jullie zwem / drijfvesten?

Uiteraard gaat veiligheid boven alles. Daarom heeft 'Bootje bij Loetje' ook zwem /drijfvesten te huur.

Deze kunt u evt. ook bij aankomst eenvoudig bijboeken.
Baby / peuter vesten kosten € 2,50 per stuk per huurperiode sloep / bootje
Grotere maten zijn verkrijgbaar deze kosten € 4,50 per stuk huurperiode  sloep / bootje

Is een bootje besturen moeilijk?

Nee, het besturen van een 'Loetje' is niet moeilijk. U heeft een stuur in handen waarmee u de koers zelf bepaalt. Naast het stuur zit een gashendel, die eenvoudig te bedienen is. De boot reageert wat langzamer dan bijvoorbeeld een fiets of een auto en het afremmen gaat ook wat langzamer. Houd daar goed rekening mee. Als u nog geen ervaring heeft is het verstandig om op een open stuk water eerst wat te oefenen en te wennen aan uw 'Loetje'.

Op de Reeuwijkse Plassen is het sowieso verplicht om 50 meter uit de kant te blijven tijdens het varen. Dit geldt niet voor doorgangen en bij aanmeerplaatsen.

Onze sloepen zijn voor de veiligheid rondom voorzien van een kunststof stootrand.

Het meest kwetsbare onderdeel van de boot is de schroef. Wees daarom voorzichtig, vooral met achteruit varen kort op de kant.

Kijk altijd goed vooruit, doe rustig aan en neem geen risico's: genieten met een grote 'G' is waar het bij 'Bootje bij Loetje' om gaat!

stuur bootje bij loetje

 

Wat te doen bij schade?

Als u op tijd remt en rustig de bochten neemt is de kans op schade uiterst klein. Wees daarnaast ook voorzichtig met het achteruit varen, de schroef van de boot is kwetsbaar! 
Onze sloepen varen niet snel (op de Reeuwijkse Plassen mag nl. niet sneller gevaren worden dan 6 km. per uur), dus de kans op schade is niet groot. Gebeurt er toch iets (iemand anders kan daarbij ook de veroorzaker zijn...) bel ons dan direct. Het telefoonnummer staat op de vaarkaart aangegeven.
Bij een acute noodsituatie belt u altijd (eerst) 112.

Noteer bij een aanvaring de gegevens van de tegenpartij. Maak als het kan een ook schade-rapport met een situatie-schets en/of neem wat foto's en noteer wat volgens u de oorzaak van het ongeval/probleem is.

Al is de kans op schade is niet heel groot., als schipper/huurder accepteert u wel eigen aansprakelijkheid. Uw WA-verzekering kan dit wellicht dekken. Controleer hiervoor uw eigen verzekering.

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een slimme telefoon waarin een fototoestel in zit. Neem beelden op van de locatie en vertel het verhaal op beeld.

smartphone

Wat als je niet op tijd terug bent?

U krijgt altijd een informatiemap meer waarin u kunt zien waar u verblijft. wij rekenen dat men 1 uur per plas tijd nodig heeft om deze rond te varen.

Als u om welke reden dan ook niet op tijd terug kunt zijn, belt u ons dan even. Dan kunnen samen kijken naar een passende oplossing.

De kosten van de langere vaartijd verrekenen we, indien van toepassing, met de borg. Kosten bedragen € 30,00 per 15 minuten.

informatie map

Moet 'ik' een vaarbewijs hebben

Het is niet nodig om in bezit te zijn van een vaarbewijs.

regels rondom vaarbewijzen:

In Nederland en België zijn de regels rondom het vaarbewijs hetzelfde. In de rest van Europa kunnen er weer andere regels gelden. Of je een vaarbewijs nodig hebt voor een speedboot, is afhankelijk van twee factoren:

 • De lengte van de boot
 • De maximale snelheid van de boot

Het vaarbewijs is verplicht voor een speedboot die met vol gas harder kan dan 20 km per uur. Een speedboot is natuurlijk gemaakt om snel te varen, dus je hebt waarschijnlijk een vaarbewijs nodig. Als je met de speedboot op rivieren, kanalen en meren vaart, heb je aan Vaarbewijs 1 voldoende.

 

Ik ben te laat! Wat kan ik doen?

Ik ben te laat! Wat kan ik doen?

Bel ons meteen zodra je weet dat je te laat gaat komen 0638005973 . Wij wachten dan op je. De eindtijd van de afgesproken huurperiode blijft ongewijzigd. In het geval dat wij geen bericht ontvangen, vervalt de boeking na 15 minuten en kan het zijn dat de sloep weer verhuurd wordt. Kom je helemaal niet meer, dan heb je geen recht op een teruggave van de betaling en ook geen recht op een kosteloze nieuwe datum en/of tijdstip.

Elektrisch varen is veel stiller dan varen met een boot met een brandstofmotor en het geeft geen uitlaatgassen af, waardoor het een milieuvriendelijke optie is. Dit betekent dat u kunt genieten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over vervuiling en lawaai.
De Reeuwijkse plassen zijn ontstaan als gevolg van de turfwinning in het gebied. De rechthoekige vormen van de plassen zijn een gevolg van de verkavelingsgrenzen uit de tijd voor de ‘Grote Ontginning’.

De Reeuwijkse Plassen bieden een uniek landschap van water, rietvelden en moerasbossen en zijn een populaire bestemming voor watersporters en natuurliefhebbers. De Reeuwijkse Plassen zijn onderdeel van het Groene Hart, een gebied dat bekend staat om zijn groene landschap, historische dorpen en steden en de vele mogelijkheden voor recreatie. Reeuwijk is een belangrijk onderdeel van dit gebied en biedt een unieke combinatie van natuur, cultuur en recreatie.

IMG_5132 (1)
Ik vond het superleuk om Reeuwijk een keer van de andere kant te zien. Je herkent de plekken wel maar op deze manier beleef je de plassen echt op een andere manier.
Marcel van den Brink
Ik woon al 25 jaar in Reeuwijk maar wist echt niet dat het plassengebied zo mooi en vooral zo groot is. Wat een prachtig relaxmiddagje gewoon bij ons 'om de hoek'!
Miriam de Haan
Met vrienden een dagje varen. Dit pakte boven verwachting leuk uit. Wat een mooie, nee wat een fantastische omgeving. En een fijne boot. Dikke aanrader!
Willem

Bootje bij Loetje | Ontwerp & realisatie Kjoew & De Goudse Wolf

Bootje bij Loetje
Ontwerp & realisatie Kjoew & De Goudse Wolf