Elektrisch varen als plezier-uitje

Elektrisch varen als plezier-uitje biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele boten die op brandstof varen. Ten eerste is elektrisch varen veel stiller en geeft het geen uitlaatgassen af, waardoor het een milieuvriendelijke optie is. Dit betekent dat u van de rustige wateren kunt genieten zonder zich zorgen te maken over vervuiling en lawaai.

Eenvoudig te besturen

Het besturen van een 'Loetje' is niet moeilijk. U heeft een stuur in handen waarmee u de koers zelf bepaalt. Naast het stuur zit een gashendel, die eenvoudig te bedienen is. De boot reageert wat langzamer dan bijvoorbeeld een fiets of een auto en het afremmen gaat ook wat langzamer. Houd daar goed rekening mee. Als u nog geen ervaring heeft is het verstandig om op een open stuk water eerst wat te oefenen en te wennen aan uw 'Loetje'.

Goedkoper in gebruik

Elektrische boten zijn vaak goedkoper in gebruik dan traditionele boten. Elektriciteit is doorgaans goedkoper dan brandstof, wat betekent dat er minder kosten worden gemaakt om dezelfde afstanden af te leggen. Dit maakt elektrisch varen een betaalbare, duurzame optie voor een plezier-uitje op het water.

Fijne fluisterboten

U krijgt bij 'Bootje bij Loetje' de beschikking over een ruime, bijzonder stille, volledig elektrische fluisterboot. Een stevige, duurzame aluminium sloep, ruim genoeg voor maar liefst 7 personen. Stabiel, betrouwbaar, eenvoudig te besturen en van alle gemakken voorzien.

Kortom, elektrisch varen biedt een milieuvriendelijke, gemakkelijke en betaalbare manier om van het water te genieten tijdens een plezier-uitje.

 

Elektrisch varen is veel stiller dan varen met een boot met een brandstofmotor en het geeft geen uitlaatgassen af, waardoor het een milieuvriendelijke optie is. Dit betekent dat u kunt genieten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over vervuiling en lawaai.
De Reeuwijkse plassen zijn ontstaan als gevolg van de turfwinning in het gebied. De rechthoekige vormen van de plassen zijn een gevolg van de verkavelingsgrenzen uit de tijd voor de ‘Grote Ontginning’.

De Reeuwijkse Plassen bieden een uniek landschap van water, rietvelden en moerasbossen en zijn een populaire bestemming voor watersporters en natuurliefhebbers. De Reeuwijkse Plassen zijn onderdeel van het Groene Hart, een gebied dat bekend staat om zijn groene landschap, historische dorpen en steden en de vele mogelijkheden voor recreatie. Reeuwijk is een belangrijk onderdeel van dit gebied en biedt een unieke combinatie van natuur, cultuur en recreatie.

1

Wij zijn gevestigd aan de Elfhoevenplas, Lucassenlaan 1-5 op de fiets en of auto vanaf landal 10 minuten, 

Omgeving
Landal De Reeuwijkse Plassen ligt midden in het Groene Hart, tussen de poldersloten, het wuivende riet en karakteristieke boerderijen. 
Met al het groen om je heen vergeet je bijna dat je in de Randstad zit. 
De ideale uitvalsbasis voor watersport op de Reeuwijkse Plassen of een uitstapje naar Gouda, Utrecht, Den Haag of Rotterdam.

De Reeuwijkse Plassen

Denk je aan de Reeuwijkse Plassen, dan denk je aan vaarplezier. Maar de plassen hebben heel wat meer te bieden. Tussen de waterwegen en meren door loop je over smalle weggetjes en spot je vogels.                            Rond het water ervaar je het polderland met rietkragen, dijken en boerenweggetjes.

Ik vond het superleuk om Reeuwijk een keer van de andere kant te zien. Je herkent de plekken wel maar op deze manier beleef je de plassen echt op een andere manier.
Marcel van den Brink
Ik woon al 25 jaar in Reeuwijk maar wist echt niet dat het plassengebied zo mooi en vooral zo groot is. Wat een prachtig relaxmiddagje gewoon bij ons 'om de hoek'!
Miriam de Haan
Met vrienden een dagje varen. Dit pakte boven verwachting leuk uit. Wat een mooie, nee wat een fantastische omgeving. En een fijne boot. Dikke aanrader!
Willem

Bootje bij Loetje | Ontwerp & realisatie Kjoew & De Goudse Wolf

Bootje bij Loetje
Ontwerp & realisatie Kjoew & De Goudse Wolf