Suppen is een Sociale bezigheid

Je kunt natuurlijk in je eentje gaan suppen. Dat is heerlijk, vooral als je even goed tot rust wilt komen. Suppen kan echter ook een leuke sociale activiteit zijn. Het is een leuke manier om met familie, vrienden en of collega's actief buiten bezig te zijn. 
Maak eens een Reeuwijkese plassen tour, zo ervaar je het water vanuit een heel ander perspectief. Neem een picknickmand mee om ergens aan wal samen gezellig wat te eten en te drinken. Succes gegarandeerd! en maak het compleet en geniet op het zonnige terras van Restaurant Loetje met uitzicht over de Elfhoevenplas.

 

Mentale gezondheid

Het is wetenschappelijk bewezen dat op het water zijn, omringd door de natuur je helpt om te ontspannen. De gemiddelde mens zit (te) veel binnen, achter een computer en komt te weinig buiten. Buiten krijg je frisse lucht, neemt je huid bij een zonnetje vitamine D op 
en ben je fysiek actiever. Tijdens het peddelen wordt endorfine aangemaakt. Dit helpt je om op een natuurlijke manier te ontspannen en de stress van het dagelijkse leven te verminderen. Ga lekker suppen om je (overwerkte) geest even een pauze te gunnen.

Kortom Boek nu een avontuur bij Suppen bij loetje Reeuwijk

Suppen moeilijk? Niet met onze tips 'Suppen voor beginners'

Wij horen je al denken… Suppen lijkt leuk maar zie ik me zelf wel op een board staan? En hoe zorg ik ervoor dat ik er niet van af val? 

Suppen is niet moeilijk, het heeft namelijk alles met je balans te maken op het board. Bovendien hebben wij een aantal handige trucjes om op een handige manier op je board te komen, te staan en je door het water te manoeuvreren. 

Bovendien, alles stapje voor stapje toch? En het allerbelangrijkste, doe wat comfortabel voelt.

1. Wat doe ik aan en wat neem ik mee?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Onze uitrustingen zijn compleet, toch is het handig om vooraf met een aantal dingen rekening te houden. Is het weer wisselvallig of koud? Zorg dan dat je een extra vest meeneemt. Van suppen krijg je het warm, maar als er wind staat kan het zonder actief suppen toch snel kouder aanvoelen op het water. 

Zorg voor een sportieve outfit en een outfit dit nat mag worden. Vergeet je slippers, een flesje water en zonnebrand in ieder geval niet mee te nemen.

2. Peddel afstellen, enkelkoord om en op je board stappen

Alvorens je het board op gaat, zul je eerst je peddel moeten afstellen. Onze MOAI peddels zijn voorzien van een clip die je open kunt doen. Tijdens je supsessie leggen we graag uit wat de ideale lengte is van je peddel. 

Daarna kun je verder gaan met het ombinden van het enkelkoord (leash) om je enkel, om deze manier raak je het board niet per ongeluk kwijt, zou toch jammer zijn van je sup sessie. Het supboard betreden doe je altijd vanuit de knielende positie. Ga dus nooit direct staan op je board. Het risico is groot dat je balans niet lekker hebt en je met je hoofd op de wal butst. Dat is geen fijne start natuurlijk!

2. Startend op de knieën

Waarschijnlijk ben je in het begin nog wat onwennig en is de eerste opgave om je balans te houden op het board. Je board betreden gaat het makkelijkst als knie voor knie het board betreed. Zorg ervoor dat je je handen op schouderbreedte op het board plaatst, dit zorgt voor een goede balans.

Bij SuppenbijloetjeReeuwijk hebben we een aantal boards die speciaal zijn ingericht voor suppen voor beginners, deze zijn namelijk wat breder, waardoor je balans houden een stukje makkelijker gaat. 

3. Peddelen

Zit je lekker op je board? Dat is mooi! Dan komt de peddel. De peddel kun je afstellen op de juist hoogte. Zorg ervoor dat de peddel in zijn volledigheid een gestrekte hand boven je uitkomt en klik deze vervolgens dicht. Op deze manier heb je een goede lengte voor een comfortabele rit.

Bij het overpakken naar de andere kan pak je de peddel in het midden vast en leg je het handvat in je andere hand. 

4. Ga (er) maar (aan) staan!

Ben je ready om te gaan staan? Leg de peddel dwars voor je neer. Zet je handen stevig op het board en zet voet voor voet je voeten naast het handvat. Vervolgens pak je je peddel en gebruik je deze om je balans te houden. Oefening baart kunst, maar doe het vooral rustig aan.

5. Terug aan wal

Je stapt toch gewoon over van board aan wal? Nou nee, dat gaat niet zomaar. Zoals we ook opgestapt zijn zo gaan we ook weer van het board af. Ga terug in de knielende positie en voer naar de kant. Vervolgens houdt je met je handen de het board tegen de kant. Je peddel kan reeds aan de kant worden gelegd. Vervolgens de eerste knie aan wal en daarna de volgende knie. Zo plons je niet op het laatste moment alsnog in het water. 

Je board uit het water trekken? Dat gaat het makkelijkste als je het board eerst met behulp van de hendel in het midden, een kwartslag met zijkant naar boven optilt. Vervolgens kan je het board zo het water uit tillen. Let op voor scherpe randen aan de kant en probeer deze zo min mogelijk te raken!

Elektrisch varen is veel stiller dan varen met een boot met een brandstofmotor en het geeft geen uitlaatgassen af, waardoor het een milieuvriendelijke optie is. Dit betekent dat u kunt genieten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over vervuiling en lawaai.
De Reeuwijkse plassen zijn ontstaan als gevolg van de turfwinning in het gebied. De rechthoekige vormen van de plassen zijn een gevolg van de verkavelingsgrenzen uit de tijd voor de ‘Grote Ontginning’.

De Reeuwijkse Plassen bieden een uniek landschap van water, rietvelden en moerasbossen en zijn een populaire bestemming voor watersporters en natuurliefhebbers. De Reeuwijkse Plassen zijn onderdeel van het Groene Hart, een gebied dat bekend staat om zijn groene landschap, historische dorpen en steden en de vele mogelijkheden voor recreatie. Reeuwijk is een belangrijk onderdeel van dit gebied en biedt een unieke combinatie van natuur, cultuur en recreatie.

IMG_5132 (1)

Wij zijn gevestigd aan de Elfhoevenplas, Lucassenlaan 1-5 op de fiets en of auto vanaf landal 10 minuten, 

Omgeving
Landal De Reeuwijkse Plassen ligt midden in het Groene Hart, tussen de poldersloten, het wuivende riet en karakteristieke boerderijen. 
Met al het groen om je heen vergeet je bijna dat je in de Randstad zit. 
De ideale uitvalsbasis voor watersport op de Reeuwijkse Plassen of een uitstapje naar Gouda, Utrecht, Den Haag of Rotterdam.

De Reeuwijkse Plassen

Denk je aan de Reeuwijkse Plassen, dan denk je aan vaarplezier. Maar de plassen hebben heel wat meer te bieden. Tussen de waterwegen en meren door loop je over smalle weggetjes en spot je vogels.                            Rond het water ervaar je het polderland met rietkragen, dijken en boerenweggetjes.

Ik vond het superleuk om Reeuwijk een keer van de andere kant te zien. Je herkent de plekken wel maar op deze manier beleef je de plassen echt op een andere manier.
Marcel van den Brink
Ik woon al 25 jaar in Reeuwijk maar wist echt niet dat het plassengebied zo mooi en vooral zo groot is. Wat een prachtig relaxmiddagje gewoon bij ons 'om de hoek'!
Miriam de Haan
Met vrienden een dagje varen. Dit pakte boven verwachting leuk uit. Wat een mooie, nee wat een fantastische omgeving. En een fijne boot. Dikke aanrader!
Willem

Bootje bij Loetje | Ontwerp & realisatie Kjoew & De Goudse Wolf

Bootje bij Loetje
Ontwerp & realisatie Kjoew & De Goudse Wolf